Activiteiten

We zoeken een “hulpgroep”

Concrete vragen, zoals in de nieuwsbrief in de rubriek “Ik heb een vraag…”, hebben een concreet antwoord nodig. Wij brengen vraag en aanbod bij elkaar en meer is hiervoor niet nodig. Maar er zijn meer ingewikkelde vragen mogelijk en dan zou het handig zijn om een groep te hebben die op deze hulpvragen kunnen inspringen. Help meedenken met het bestuur hoe we dit het beste aan kunnen pakken. Laat ons uw mening weten of stel u beschikbaar voor een dergelijk groepje of zelfs als coördinator.

Om ons Stadsdorp tot een succes te maken, hebben we u hard nodig. We zijn op zoek naar uw vragen, wensen en ideeën en uiteraard verwelkomen we u graag als belangstellende/ lid. Mail ons.

Met buren borrelen en eten
Kletsende buren op de Multatuli-brug, een zondagbrunch in september of een zomerborrel in juni. Er zijn meer van dit soort initiatieven. In de Langestraat nodigt een informeel ‘comité’ in augustus/september het hele ‘eiland’ rondom uit voor een straatfeest, dit jaar voor het eerst met barbecue. De buurtborrel van de even nummers Herengracht t/m 80 op een zondag in september is inmiddels een wederkerende traditie. Inspirerende voorbeelden, een paar initiatiefnemers zetten de tafels neer en hun buren komen aanlopen met drank en hapjes… idee voor jouw straat?

Buurtborrel
buurtborrel

Iedere laatste maandag van de maand organiseert StadsdorpBuurt7 een buurtborrel. Ontmoet elkaar bij de volgende buurtborrel tussen 17.00 en 19.00 uur. Bij Hulscher’s van Die Port van Cleve, hoek Nieuwezijds Voorburgwal-Molsteeg.

 

Koffie-inloop
koffie2Iedere tweede donderdag van de maand wordt er met elkaar koffie gedronken en bijgepraat in café Hegeraad. De koffie-inloop is van half 11 tot 12 uur, Noordermarkt 34.

Mocht u niet alleen naar Maximiliaan/Hulscher’s of café Hegeraad willen of kunnen, laat dit dan even weten, dan komt iemand u ophalen. U kunt dit doorgeven bij Janneke Doreleijers via contact@stadsdorpbuurt7.nl of bellen met de Stadsdorptelefoon 06-51 57 41 92. U krijgt dan Ina Wilbrink aan de lijn.

Thuis in de Buurt groepen

Er zijn inmiddels verschillende groepen actief, waardoor een aantal Stadsdorpers al regelmatig met elkaar iets onderneemt. Natuurlijk, het is leuk om met elkaar op stap te gaan en iets gezamenlijk te ondernemen, maar op deze manier leren we elkaar ook beter kennen en proberen we de samenhang binnen Buurt 7 te verstevigen.

Onderstaand een overzicht van de groepen. U kunt altijd aansluiten. Wees niet verlegen, doe mee! Is de groep vol? Dan starten we gewoon een nieuwe. Wilt u weten waar er gewandeld wordt, wat voor cultuur er opgesnoven wordt of welke boeken besproken worden? Lees dan de nieuwsbrieven. Deze kunt u vinden onder de tab “Nieuws en Agenda“.

Kunt of wilt u niet alleen naar een activiteit? Neem dan contact op met het Stadsdorp en we zorgen dat iemand u komt ophalen. U kunt mailen naar Janneke Doreleijers via contact@stadsdorpbuurt7.nl of bellen met Ina Wilbrink via de Stadsdorptelefoon 06-51 57 41 92.

 • De Leeskring
  Aanmelden bij: Ina Wilbrink
  Bespreken van ‘buurtgerelateerde’ literatuur is het vertrekpunt van de Leeskring, die in november 2014 bij elkaar kwam voor een voorbereidende bespreking. Sindsdien heeft de Leeskring al heel wat boeken besproken, waarvan de meeste zich in de buurt, of in ieder geval in Amsterdam, afspelen. Wilt u weten welke boeken ze hebben gelezen (zodat u ze zelf ook kunt lezen)? Lees dan de nieuwsbrieven
  . Daar worden alle besproken boeken genoemd.Amsterdam
 • 2e Leeskring
  Aanmelden bij: Ciska van der Laan
  Omdat de 1e Leeskring vol is, is er een tweede Leeskring opgericht. Deze 2e Leeskring is in april 2016 van start gegaan. De Leeskring richt zich met name op debutanten en nieuwe boeken. Het doel is: bijblijven op literair gebied. Er is afgesproken dat er van te voren geen recensies gelezen worden, zodat het boek met open vizier benaderd kan worden.
  De Leeskring komt eenmaal per 6 weken bijeen.
  Mocht u belangstelling hebben voor een van beide Leeskringen of zin hebben om er zelf eentje te beginnen? Meldt dit bij Ina Wilbrink (1e Leeskring) of Ciska van der Laan (2e Leeskring).
 • Cultuurburen
  Aanmelden bij: Hennie Potman
  Het doel van de Cultuurburen is om niet alleen naar een toneelstuk, concert of anderszins cultureel gebeuren te hoeven gaan. Na afloop wordt er onder het genot van een drankje nagepraat over het gehoorde of datgene wat gezien werd. Bovendien is het een leuke manier om elkaar beter te leren kennen als buurtgenoten. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van de Cultuurburen. Geef u dan op bij Hennie Potman.
 • Museumkring
  Aanmelden bij: Josine Bokhoven
  Museumkring
  De Museumkring is een loot aan de stam van StadsdorpBuurt7 sinds mei 2016. Josine Bokhoven gaat dit organiseren. Josine heeft zelf een kunstgalerie gehad in Buurt 7 waar “internationale, hedendaagse kunst werd getoond, die werd gekenmerkt door effectief materiaalgebruik, visuele intelligentie, intensiteit en integriteit”. Dus een goede gids voor ons museumbezoek. Wilt u met andere Stadsdorpers van gedachten wisselen over wat u ziet en gezien heeft? Heeft u belangstelling? Meld dit bij Josine.
 • Muziekkring
  Aanmelden bij Janneke Doreleijers: contact@stadsdorpbuurt7.nl of bij Ina Wilbrink via de Stadsdorptelefoon: 06-51 57 41 92.
  Er is inmiddels geprobeerd om een nieuwe Muziekkring tot leven te brengen. De wensen lopen echter nogal uiteen: van een popkoor tot een strijkkwartet, maar met al deze aparte wensen is er nog niet iets specifieks mogelijk. Heeft u interesse om ook iets op muziekgebied te doen? Laat dit vooral weten, want hoe meer mensen belangstelling tonen, hoe sneller er initiatieven genomen kunnen worden. 

Eten is een erg sociale bezigheid. Alleen eten is meestal niet erg gezellig.20150208_185735 Er zijn verschillende vormen om iets met “eten” te doen. Je kunt ergens samen koken en het dan ook samen opeten, je kunt mensen bij je thuis uitnodigen en van je kookkunst laten genieten, je kunt uit eten gaan en je kunt met een groepje naar “kookles”. Al deze manier zijn aan de orde (geweest). Doel is steeds: samen iets doen is gezelliger dan dat je iets alleen onderneemt: je praat met mensen, leert mensen (beter) kennen en dit alles versterkt de sociale cohesie van de buurt.
Ook hierbij geldt, wilt u meer details over activiteiten die in het verleden zijn ondernomen? Lees dan de nieuwsbrieven.

 • Samen uit eten
  Gezellig samen uit eten wordt iedere keer door iemand anders geregeld.
  Heeft u belangstelling? laat u dan op de lijst zetten, dan wordt u op de hoogte gehouden van nieuwe initiatieven. U kunt zich aanmelden via de email van Stadsdorpbuurt7: contact@stadsdorpbuurt7.nl of u kunt bellen naar de Stadsdorptelefoon: 06-51 57 41 92.
 • Eten bij Hulscher’s.
  Iedere laatste maandag van de maand, na de buurtborrel, wordt er door een aantal mensen bij Hulscher’s gegeten. Er is een dagmenu voor €16,50. Soms kunt u kiezen, soms staat het menu al vast. Op de drank krijgt u 10% korting. Hulscher’s hoort bij Die Port van Cleve, hoek Nieuwezijds Voorburgwal-Molsteeg. U kunt zich tijdens de buurtborrel hiervoor opgeven.
 • Klaverjassen
  Aanmelden bij: Hanna Lantinga
  De Klaverjasgroep is volop aan de gang. Maandag is de vaste klaverjas-dag. Heeft u belangstelling? Meld u dan aan bij Hanna.
 • Wij bewegen
  Aanmelden voor lijst bij Janneke Doreleijers via contact@stadsdorpbuurt7.nl of u kunt bellen naar Ina Wilbrink via de Stadsdorptelefoon: 06-51 57 41 92.
  WandelingAbcoudeDe sportieve groep is meteen van start gegaan. Het plan is om maandelijks een wandeling te maken. Iedere keer wordt de wandeling door iemand anders bedacht en uitgezocht. Het liefst in de omgeving van Amsterdam, maar we zijn ook al naar Marken geweest. Dus als het met openbaar vervoer makkelijk te bereiken is … Wilt u mee doen? Mail dan even naar het Stadsdorp, dan wordt u op de lijst gezet en blijft u op de hoogte. Meer weten over deze wandelingen? Lees de nieuwsbrieven.
 • SMS-Cirkel
  Aanmelden bij: Nanny Truijens.
  Het geeft een veilig gevoel als er iemand iedere dag even een smsje stuurt en waarop je kunt antwoorden. Meer dan dat is het voorlopig niet. Dus wilt u ook iemand die één keer per dag even aan u denkt? Meld u aan op bovenstaand adres.
 • Vraag en aanbod van diensten.
  U kunt uw verzoeken in de Nieuwsbrief laten opnemen. U kunt uw vraag of aanbod melden bij Janneke Doreleijers via contact@stadsdorpbuurt7.nl of u kunt bellen naar de Stadsdorptelefoon: 06-51 57 41 92. U krijgt dan Ina Wilbrink aan de lijn.
 • Wilt u meer weten over de plannen van StadOnderDak: (Ouderen)huisvesting  in het PC Hoofthuis? Kijk op de website  StadOnderDak.